GÜNDEM 2 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk devletinin saldırıları altındaki Girê Spî köylüleri, köylerini terk etmeleri için saldırı yapıldığını ama evlerindeki ölmeyi tercih ettiklerini söyledi.

-KON-MED, 3 Temmuz günü Defend Kurdistan’ın çağrısı ile Türk devletinin işgal saldırılarını protesto amacıyla düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

-Kürt halkının kazanımlarına yönelik tehlikenin çok büyük olduğuna dikkat çeken Feylî aktivist Şehla Hefîd, "Bu tehlikeye karşı koyabilmek için tüm Kürdistanlılar bir araya gelmelidir" dedi.

-Gerilla saflarına katılma sebebini anlatan YRK'li Cengawer Qendîl, "Düşmana karşı en radikal ve anlamlı tavır da gerilla saflarına katılmaktır. Kurtuluşun tek yolu gerilladır" dedi.

-Geçen yıl gerçekleştirilemeyen Hüseyin Çelebi öykü ve şiir etkinliği bu sene gerçekleştiriliyor.

-HDP Gever İlçe Eşbaşkanı Abdulkerim Akdoğan, AKP-MHP hükümetinin Gever'i açık cezaevine dönüştürdüğünü belirterek, "HDP'nin seçim zaferlerine tahammül edemeyen AKP-MHP HDP'nin kalesi olan il ve ilçeleri hedef haline getirdi" dedi.

-Avusturya Parlamentosu’nun Yeşiller Partisi üyesi Ewa Ernst-Dziedzic AKP-MHP iktidarının HDP’ye yönelik baskılarını kınayarak dayanışma mesajı yayınladı.