46 basın çalışanını hedef alan KCK Basın davası ertelendi

Türk yargı sisteminin 46 basın çalışanını hedef aldığı KCK Basın Davası’nın 32’nci duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma ocak ayına ertelendi.

Yıllardır gazeteci ve medya çalışanları başta olmak üzere 46 kişinin "örgüt üyesi olmak", "örgüt yöneticisi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandığı dava kamuoyunda KCK Basın Davası olarak biliniyor. 

Bu davanın 32'nci duruşması, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Yargılama konusu olanlar duruşmaya katılmadı. Yargılananlardan gazeteci Yüksel Genç'in avukatı, müvekkili hakkında İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeni bir dava açıldığını belirtti.

Avukat, açılan bu davanın konu ve suç tarihi açısından mevcut dosyayla benzer olduğunu belirterek, birleştirme talebinde bulundu. 

Mahkeme, Yüksel Genç hakkında İstanbul Adliyesi 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasının incelenmek üzere istenmesine ve davanın hedef aldığı gazetecilerden İsmet Kayhan hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verdi.  Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 23 Ocak 2025'e erteledi.