GÜNDEM 20 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devleti ve KDP'nin Başûrê Kurdistan’daki saldırılarını kınamak amacıyla kitlesel eylemler takip edilecek. 

- KDP’nin Türk devleti ile işbirliği yapmasının dünyanın her yerinde ihanet olarak değerlendirileceğini belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “KDP’nin tutumuna karşı yeterli bir duruş yok. Bu, Kürt’ün zayıflığıdır. Kürt ihanete karşı tutum alacak ki özgürlüğü kazansın” dedi.

- Kurdistan’ın özgürlük meleği, Garê’de Apocu felsefe ile gün gün büyüdü, taş gibi sağlam bir iradeye kavuştu. Alanında öne çıktı ve keskin nişancı unvanını kazandı. Oradan Zagroslara geçip barbar Osmanlı askerlerinin peşine düştü.

- Devlet tarafından fonlanan aşiret derneklerinin sayısı her gün biraz daha artarken, Wan’da kurulan aşiret derneği sayısı 20’yi buldu. Milletvekili Sinan Çiftyürek, “Kurdistan'ın üç parçasının kavşağında yer alan Wan’ın seçilmesi tesadüf değildir” diyor.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 587’nci haftasında İsveç’ten gelen üç yurtsever devraldı.

- İHD Colemêrg (Hakkari) Şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz, Colemêrg’de Türk askeri güçlerine uygulanan cezasızlık politikasının birçok yeni hak ihlalinin yaşanmasına neden olduğunu söyledi