GÜNDEM 20 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HPG gerillalarına hitap eden Amed Malazgirt, “Halk ve gerilla olarak büyük direneceğimiz ve AKP-MHP faşizminin direnişini kıracağımız kesindir” dedi. Malazgirt, savaşın ilk gününde 62 işgalcinin öldürüldüğünü, 7 gerillanın da şehit düştüğünü bildirdi.

-2021 yılında Garê, Metîna, Avaşîn ve Zap’a işgal saldırıları başlatan Türk ordusu, HPG/YJA Star gerillalarının tarihi direnişiyle karşılaştı. Kürt halkının desteğini alan gerilla, üstün teknoloji ve kimyasal silahlarla gerçekleşen işgal girişimini püskürttü.

- Girê Spî Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Fezea Mihemmed, Türk devletine artık ‘dur’ demenin zamanının geldiğini söyledi.

- Hapishanelerde AKP hükümeti tarafından yoğunlaştırılan işkence ve infazları değerlendiren DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar, Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olması ile cezaevlerinde artan baskılara dikkat çekerek duyarlılık çağrısında bulundu.

- Genel-İş Sendikası’nın işçileri yarı yolda bırakma pratiğinin genel bir politika haline geldiğini belirten Kadıköy Belediyesi işçileri, “DİSK biziz, sendikayı bu duruma düşürenlerin tarihle yüzleşip özeleştiri vermesi gerekiyor” dediler.

- Mihemed Emin Hesen, şiir kitabını 2013’te şehit olan oğlu Evraz’a armağan etti. Emin Hesen, “Evraz’ımın devrim aşkı yarıda kaldı, şiirlerimle aşkını tamamlamak istedim” dedi.