GÜNDEM 21 ARALIK 2022

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar...

 - Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- HDP’nin sürgündeki eski milletvekillerinden Lezgin Botan, Avrupa Konseyi ve AB ile bağlı kurumlarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve 21 aydır hiçbir haber alamama haliyle ilgili ciddi bir sınavla yüz yüze olduğunu söyledi.

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının HDP'nin hazine yardımı bulunan hesaplarının bloke edilmesini talep etmesine değerlendiren Avukat Serhat Eren, bu talebi ocak ayında yapılacak hazine yardımının engellenme çabası olarak yorumluyor.

- Kent Koruma ve Dayanışma Platformu'ndan Samet Ucaman ve Murat Bilgiç, kentin tüm sorunlarına kolektif çözümler üreteceklerini söyledi.

- 19 Aralık katliamını Bursa Cezaevi’nde yaşayan ölüm orucu direnişçisi Tekin Yıldız, “Bu katliamla bizi marjinalleştirmek, toplum ile bağımızı kopartmak istediler ama başaramadılar. Kazanan siper yoldaşlığı oldu” dedi.

-Wan’da AKP, Van Gölünü paylaştırma planını devreye sokmaya başladı. AKP ve yandaşları; basına kapalı olarak, “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” adı altında Van Gölü sahillerinin kendi aralarında parsellemeye toplantısı düzenledi.