GÜNDEM 21 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk devletinin Medya Savunma Alanlarında yasaklı bombaları kullandığını gösteren yeni görüntüler ajansımıza ulaştı.

- Türk devletinin kimyasal katliamlarına karşı açıklama ve eylemler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İran ve Doğu Kürdistan’daki eylemler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, kimyasal saldırılara karşı Kürt halkına ayağa kalkma çağrısında bulundu. Karasu, KDP’nin tutumunu da “tarihin en utanç verisi davranışlarından” olarak nitelendirdi. -

-HPG’lilere yönelik olarak kimyasal silah kullanıldığını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Garê operasyonu konusunda TBMM’ye bilgi verdiği sırada dile getirildiğini hatırlatan HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bunun bir suç itirafı olduğunu söyledi.

-Genel-İş’i protesto ettiği için disipline sevk edilen Kadıköy Belediyesi işçilerinden Kadim Fırat, “Bizi yargılamaya çalışanlar işçi sınıfının vicdanında yargılanacak” dedi.

-Danimarka’da bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde destekledikleri adayı açıkladı.

- Yüzünde gülüşü, yüreğinde inancıyla mücadelesini arayışlarındaki özgürlük tutkusuna eriştirerek reddettiği sömürgeciliğe, sahte özgürlüklere o çok sevdiği Zağroslarda mücadelesiyle özgürlüğe yürüdü... Yoldaşları Delal Şoreş’i anlattı.

-Hakkari’de kadınlar kendi bahçelerinde topladıkları meyveleri kurutarak satıyor. Paranın geçerli olmadığı bu alışverişte sattıkları kuru meyvelerin yerine, ev ve mutfak eşyaları alıyor.