GÜNDEM 21 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bilimsel sosyalizmde bunalımın Sovyetler Birliği’ndeki iç çözülüşle kendini açığa vurması ve 1998 Büyük Gladio Komplosu, PKK’yi köklü dönüşüme zorladı. -ABDULLAH ÖCALAN

- Kuzey-Doğu Suriye topraklarını QSD ve halkın birlikte savunacağını belirten QSD Girê Spî komutanlarından Baz Cindirês, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndaki yenilgisini örtmek için Kuzey-Doğu Suriye'yi hedef aldığını dile getirdi.

-Özgürlük Gemisi eylemine katılan İsviçre’den acil durum doktoru Josef Karl Heinrich Savary, Kürt değil de “Türk sorunu” olarak ifade ettiği sorunun çözümünde kilidin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

- Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Osmanlı hayallerinin ülkeyi çöküşe götürdüğünü belirten Yazar ve Tarihçi Ebdulsetar Cebarî, “Erdoğan içinden çıkılması zor bir siyasi bataklığa saplandı” dedi.

- Tiyatro İmge’nin sahnelediği  “Benim Adım” adlı oyun, dört kuşak kadını anlatıyor. Kadınlar kendilerine biçilen rolün altında eziliyor ama tüm bunların üstesinden gelip özgürleşiyor da…

- Doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dersim, sonbaharın gelişiyle sarı, kırmızı, yeşil renklere büründü.