GÜNDEM 22 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Teknolojik araçlar ve eğitim aracılığıyla gençlere yönelik büyük saldırıların olduğuna işaret eden KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fikrini tanıyan hiçbir gencin düşman karşısında geri adım atmayacağını belirtti.

-Zindanlarda “domuz bağı” işkencesinin yeni bir yöntem olduğuna dikkat çeken PKK Zindan Komite Üyesi Piro Dersim, AKP-MHP faşizminin Hizbulkontra ile yaptığı ittifaka da işaret ederek şu soruyu sordu: Hizbulkontracıların birçoğunu zindanlara yerleştirip zindandaki yoldaşlarımıza karşı mı kullanacaklar?

-Hozan Diyar, Kürt sanatçıları ve aydınları başta olmak üzere bütün Kürt halkına seslendi: Kurdevari bir tutumla KDP’nin ihaneti durdurabiliriz, sınırlayabilir, etkisizleştirebiliriz. Kaderimizle kimsenin oynamasına izin vermeyelim.

-Kurdistan’ın dört parçaya bölünmesine neden olan 1923 tarihli Lozan Antlaşması’nın imzalandığı İsviçre’nin Lozan kentinde, 23-24 Eylül tarihlerinde iki günlük “Yeni bir dünyanın elçiliği: Kurdistan” adlı sanatsal ve siyasal proje gerçekleştirilecek.

- 1980’den beri hiç gitmediği Türkiye’de karakol bastığı, adam kaçırdığı iddialarıyla hakkında İnterpol kararı çıkarılan Kürt Siyasetçi Mehmet Dizin, tutuklandığı İtalya’da Türkiye’ye iade talebiyle yargılanacak. Dizin, skandalların sadece kendisi için değil tüm Kürtler için son bulmasını istiyor.