GÜNDEM 22 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Engel teşkil edici unsurlardan arınıyor, daha geliştirici öğelerle ortaya çıkan sorunlara ve ihtiyaçlara yanıt vererek daha kalıcı ve tasfiye edilemez bir sürece evriliyorduk. Bunun açık göstergesi PKK ismini yeniden takınmak, halkın kimlik ve özgürlük kazanımlarını KCK (Koma Civakên Kurdistan) adlandırmasıyla somutlaştırmaktı. -Abdullah Öcalan

- YJA Star komutanlarından Jindar Çayan, düşmanın tekniği üzerinde ne kadar uzmanlaştıklarını, ellerindeki tekniğe de ne kadar hakim olduklarını bu direniş sürecinde gösterdiklerini belirtti.

- Kobanê’de 1979’da berberlik yaparken PKK ile tanışan Ehmedê Pirê, sempatizanlıktan kuryeliğe ve bugüne uzanan mücadelesini, Öcalan’ın onlar üzerindeki etkisini paylaştı.

-İmralı’da düşman hukukunun infaz tarzının uygulandığını belirten Hukukçu Ercan Kanar, “Mandela Kuralları ayaklar altına alınıyor” dedi.

- KHK ile ihraç edilen Barış Akademisyeni Nevra Akdemir, şiddetin önlenmesi için kadınların örgütlü olması dışında bir çare olmadığını söyledi.

-Heyva Sor’un Polonya-Belarus sınırındaki mülteciler için temin ettiği acil yardım malzemeler yola çıktı. Muhittin Adanır, sınırlarda yaşam mücadelesi veren insanlara daha çok yardım edebilmeleri için Avrupa’daki hayırseverleri Heyva Sor’la dayanışma ağını büyütmeye çağırdı.

- DAD Ankara Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, iktidarın Alevilere dönük söylemlerini seçim yatırımı olarak değerlendirerek, seçim sürecindeki ‘açılım’ın, sonrasında saldırılara dönüştüğünü söyledi.