GÜNDEM 22 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Yanlış hesap yapıyorlar. Êzidî halkı direnmeyi seçmiş ve bunun sonucunda özgürlüğü tatmıştır. Daha geri yaşam koşullarını kabul etmeyecektir. İnsanlığın da soykırım gerçeğine karşı yapması gereken tek şey, bu halkın özgür demokratik yaşama haklarına saygılı olmaktır. 

-Deştî, Efrîn’in çocuğu, Halep’in yüreği, Kobanê’nin kahramanı, Tebqa’nın unutulmayan acısıydı. Kobanê’de bıraktığı iki ayağına aldırmadan devrim koşusunu sürdürdü, ta ki hain bir pusuda 13 mermiyle şehit arkadaşlarına ulaşana kadar.

- İngiliz arkeolog Layard fermanlardan birini tarihe şöyle not düştü: “Teslim olan Êzîdîler bile katledildi, nüfusları dörtte üç azaldı. Her yıl Osmanlı seferler yapmakta; erkekler ve kadınlar öldürülürken, çocuklar satılmaktadır.” BÖLÜM-2

- HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Habip Eksik, AKP iktidarının tutsaklara adeta savaş açtığını, cezaevlerinin birer ölüm evine, işkence merkezine dönüştürüldüğünü söyledi.

- Girê Spî Kanton Meclisi Eşbaşkanı Sebrî Nebo, özgür bir toplum, demokrasi, bölgenin güvenliği ve istikrarı için tüm halkların, Türk devletinin işgalci saldırganlığına karşı durması gerektiğini ifade etti.