GÜNDEM 23 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK’nin ideolojik kapasitesi bilimsel sosyalizmin ve reel sosyalist sistemin eleştirisiyle güçlenmiştir. PKK’nin politik seviyesi de daha çok deneyimle kazanıldığı için dünyada sayılı partilerden biri konumundadır.  -Abdullah Öcalan

- PKK’nin kuruluşu öncesi koşulları ve yapıları hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Rêber Apo hiç kimsenin düşünmediği ve inanmadığı bir çıkış gerçekleştirdi. İğneyle kuyu kazar gibi geliştirdi” dedi.

- PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan HPG ve YJA Star gerillaları, PKK'nin hem Kürt halkı, hem de dünya halkları için cesaret sembolü olduğunu belirtti.

- Reqa'da 1979-1980 yılları arasında Kürt Özgürlük Mücadelesinin kuruluş çalışmalarında yer alan Şêx Mişmiş, "O dönem gerilla ve şehitlerimizden güç alıyorduk" diyor.

- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin açıklama yapan Doğu Kürdistan Kadınlar Topluluğu KJAR, “Kadına yönelik şiddete, intiharlara, küçük yaşta evlendirmelere, namus cinayetlerine, çok eşliliğe, ajanlaştırma, fuhuşa ve uyuşturucuya dur demenin vaktindeyiz. Kadınlar olarak birliğimiz, örgütlülüğümüzle bu sömürgeci, katliamcı ve kadın düşmanı rejimden kurtulmanın zamanıdır“ dedi.

-Metal iş kolunda çalışan, 30 yıllık işçi Gül, fabrikada ilk sırada kadınların ezildiğini söylerken patronun da, sendikanın da erkek bakış açısına sahip olduğunu vurguluyor. Tüm buna karşı kadınları 25 Kasım’da alanlara çağırıyor.

-HDP Milletvekili Katırcıoğlu, Türkiye’de özerk ve bağımsız olması gereken tüm kurumların tek bir adama bağlandığı bir ortamda, krizin ekonomikten çok siyasi olduğunu vurgulayarak, “Hükümet ya istifa etmeli ya da demokratik adımlar atmalı” dedi.

- Ekim 2011’de Geliyê Tiyarê’de şehit düşen gerilla komutanı Rûken Bingöl’ün mücadele yaşamından kesitleri kaleme aldığı güncesi, Newaya Jin gazetesinin katkılarıyla çıktı.