GÜNDEM 24 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye merkezlerinde kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Türk devletinin Silêmanî’de dün sabah gazetecilere yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla Kurdistan ve Avrupa’nın birçok merkezinde gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

-“Özgür yayıncılığımız ile katlettiğiniz meslektaşlarımızın hesabını soracağız” vurgusunda bulunan ROJIN, Türk devletinin savaş politikalarına ve gazetecilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası basın, insan hakları kuruluşlarını ve kadın örgütlerini göreve davet etti.

- Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20. yüzyılda başlayıp 21. yüzyılda devam eden işgal ve nefret kültürünün sürdürücüsü olduğunu söyleyen Av. François Devedjian, “Ermeni ve Kürt halkına karşı işlenen suçlar meşrulaştırılmak isteniyor” dedi.

- Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan ve geçen haftaki telefon görüşmesinde helallik isteyen kardeşi Abdülkadir Bozkurt’un bu hafta 15 gardiyanın saldırısına uğradığını belirten Serdar Bozkurt, darptan parmağının kırıldığını aktardı.

- Kuzey ve Doğu Suriye'de yürütülen hamle, Aile Kanunu’nu tanıtmayı amaçlıyor. Kampanya sonucunda kadına yönelik şiddetin sonlandırılması ve erkeklerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kürt siyasetçiler için özlemini duyduğu Hıyanet-i Vataniye Kanunu ve İstiklal Mahkemeleri, Türk devletinin terör aparatları olarak işlev gördü.

- Kevana Zêrîn Koordinasyonu, militanlığı ve devrimci sanatçılığı harmanlayan Delîla Meyaser’i (Şenay Göçer) şehadet yıl dönümü dolayısıyla andı.