GÜNDEM 24 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HPG, kimyasal silah saldırılarına maruz kaldıklarını açıklarken, Türk devleti ise inkar etti. Türk devleti ele geçirdiği gaz maskeleri, oksijen ve solunum tüplerine ait görüntüleri yayınladı. Peki bu görüntüler ne anlama geliyor?

- Bêrîtan (Gülnaz Karataş)’ın şehadetinin 30. yıl dönümünde konuşan YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, “Bêrîtan teslimiyete karşı direniş çizgisinin başını çekti ve şehadetinin ardından da Önder Apo kadın ordulaşması fikrini geliştirdi” dedi.

-AKP-MHP'nin 'Alevi açılımı' adı altında soykırım planı geliştirdiğine dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, "Amaç Alevileri teslim almak ve asimilasyona uğratmaktır" dedi. 

- Amerikalı enternasyonalist Agir, Rojava Devrimi’nin tüm saldırı ve baskılara rağmen 10 yıl içerisinde Kuzey-Doğu Suriye toplumunu geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaştırdığını söyledi.

- Hainler, işbirlikçiler, paramiliter askerler en son teknolojik silahlarla saldırıyorlar. Ama Kürt gerillasını yenemediler ve yenemeyecekler. PKK, dağlar ve nehirler gibi Kurdistan’ın damarıdır.

- HDP’nin ulus devletin tekçi, inkarcı, ırkçı zihniyetine karşı bir panzehir rolü oynadığını belirten Eşbaşkan Yardımcısı Tayip Temel, “HDP, dayandığı hakikat zeminiyle saldırıların tümüne karşı direnç gösteriyor” dedi.

- Utamara Kadın Buluşma Merkezi, "Kültürümüzle kendi kimliğimizi keşfedelim" şiarıyla 3 günlük folklor eğitim kampı düzenledi. Kamp katılımcısı Xezal Ertaş, halk oyunlarının yanı sıra farklı aktivitelerin de düzenlendiği güzel birkaç gün geçirdiklerini söyledi.