GÜNDEM 24 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star Komuta Konsey Üyesi Hêzil Özgür, işgal saldırılarına karşı zafer kazanacaklarını belirterek, "Vakit konuşma vakti değil, eylem vaktidir. Süreç bizden laf değil pratik istemektedir" dedi.  

- 107 yıl önce kılıçtan geçirilen Ermeniler, bugün Rojava Devrim Sahası’nda sosyal meclislerden askeri örgütlenmelerine kadar devrimin her alanında yer alıyor. Yeniden dirildiklerini belirten Ermeniler, “Devrim tarihi fırsat verdi” dedi.

- KDP’nin Zap ve Avaşîn’e işgal saldırılarında Türkiye ile birlikte hareket ettiğine dikkat çeken Gazeteci Salah Xidir “KDP Başûr’un tüm ekonomisini Kürtlere karşı savaşın hizmetine soktu. Kürde atılan her bir kurşunun parası Başûr petrolünden karşılanıyor” dedi.

- Abdullah Öcalan’ın önderliğindeki Kürt Özgürlük Hareketi, Êzidîliğin tarih olmasını, Êzidxan’ın haritadan silinmesini öngören 73. Fermanı boşa çıkartırken, Şengal'de fermanlara ve ihanete verilecek en büyük cevap özerkliğin örgütlenmesiydi. BÖLÜM-4

- Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çeken YRK Komutanı Şiyar Şevger, herkesin dönemsel görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, özellikle Rojhilatlı gençlerin alanlara çıkıp meşru taleplerini dillendirmesini ve gerillaya katılmalarını istedi.

- Türk devletinin başlattığı son işgal saldırısını ve KDP’nin işgalci güçlere verdiği desteği kınayan Kürdistan Dayanışma Komitesi, Kürdistan özgürlük gerillalarının yanında olduklarını bildirdi.