GÜNDEM 25 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İki gözünü ve elini savaşta yitiren Botan, gazi arkadaşlarını anlatmak, tarihe adlarını kazımak için engelleri aşarak mücadelesini sürdürdü ve kalemiyle Abdullah Öcalan’ın “Yaşayan Şehitler” değerlendirmesine cevap olmak istedi.

-Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), “Diren, örgütlen, özgür yaşa!” şiarı ile bu yıl 8 Mart kapsamında sayısız etkinliğin yanı sıra 8 Mart günü Fransa çapında yapılacak büyük yürüyüş ve greve hazırlanıyor.

-MSD Eşbaşkanı Emine Omar, Reqa, Dêrazor, Tebqa gibi alanları özgürleştirdikten sonra mevcut toplumsal sözleşmenin yetersiz kaldığını gördüklerini, yenisine ihtiyaç olduğunu söyledi.

-Kayyum tarafından yönetilen Van Kanalizasyon ve Sular İdaresi (VASKİ), cadde ve sokaklarda yaptığı yer altı çalışmalarının faturasını esnafa kesti. 

-Oxford araştırmacıları, şimdiye kadar yapılmış en büyük insan soy ağacını oluşturmak için genetiği kullanarak, bireylerin uzak atalarının kim olduğunu ve nerede yaşadıklarını ve aynı zamanda bugün yaşayan herkesle tam olarak nasıl bir akraba olduklarını bulmalarını sağladı.