GÜNDEM 25 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Amed halkının faşist şef Erdoğan’a karşı tutumunun, Kürdistan halkının tutumunu yansıttığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Bütün Bakurê Kurdistan halkı, Amed halkının bu onurlu tutumunu örnek almalı ve faşizme karşı net ve kararlı bir duruş içerisinde olmalıdır” dedi.

-25 Ekim 1992’de şehit düşen Bêrîtan'ı anan YJA Star gerillaları, KDP'nin ihanetine karşı bugün de direndiklerini belirterek, "Bêrîtan gibi öncü yoldaşlarımız mücadelemize ışık oluyor" dedi.

- Bêrîtan'ın şehadetinin ardından kadın ordulaşmasının ilan edildiğini söyleyen YJA Star gerillaları, köleliği ve teslimiyeti kabul etmeyen kadınların yıllardır düşmana karşı direndiğini vurguladı.

-30 yıldır hapishanede olan abisi için 339 gündür Adalet Nöbeti’nde olan İnci Güler Altındağ, “Siyasiler, ölümler olmadan gündem oluştursunlar, ölümler olduktan sonra gündemleştirmenin bir anlamı yok” dedi.

- Vekil olduğu halde tutuklanan HDP’li Semra Güzel’in vekilliği, şimdi de 2 haftadır mecliste yapılan yoklama ile devamsızlıktan dolayı düşürülmeye çalışılıyor. Züleyha Gülüm, bu uygulamayı, AKP-MHP iktidarının hukuku istediği gibi araçsallaştırması olarak yorumladı.

- Henüz küçük yaşlardayken sistem karşıtı arayışlar içerisine girerek mücadele ateşini yakan Andrea Wolf, 1996’da PKK saflarına katıldı. Ronahî ve Berivanların mücadele geleneğinde, kadın ordulaşmasında ve enternasyonal kadın devrimciliğinin aydınlatıcılarından oldu.