GÜNDEM 25 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Newroz kutlamalarına ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi: “Bu Newroz, gerçek anlamda bir zafer Newroz’u oldu. Tam bir ‘Önderlik Newrozu’ olarak yaşandı. Halkımız ve dostlarımız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğini açıkça ortaya koydu.”

- Mazlum Doğan’ın ilk dönemlerde bazen gidecek yeri yoktur, tren garındaki banklarda veya parklarda sabahlar. Gençlerle konuşmak için ise hiç sevmediği halde oyun salonlarında saatlerce oyunun bitmesini bekler.

-PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, “DAİŞ çetesinden kurtulmak isteniyorsa Türk devletine had bildirilmeli. AKP-MHP iktidarı olduğu sürece DAİŞ büyür, canlanır ve tehlike olmaya devam eder” dedi.

- Rojava’da bulunan bütün enternasyonalist yapı ve kurumların katılımıyla Birinci Rojava Enternasyonalist Konferansı düzenlendi. Konferansta yeni dönemin yol haritası belirlendi.

- Kürt halkı ve dostları, sömürgeciliğin parçalandığı merkez olan Kandil’de toplanarak, 50’nci Önderlik Newrozu’nu kutladı. Kandil Newrozu, işgalci-soykırımcı-faşist TC’nin, Kandil’e olası bir saldırısında dört parça Kürdistan’a çarpacağının mesajını verdi.

- HDP Van İl EşBaşkanı Fikret Doğan, halkın Newroz alanlarında 3. Yol mesajı verdiğini, aynı zamanda hükümet tarafından HDP aleyhine yürütülen psikolojik savaşa en görkemli yanıt olduğunu söyledi.

- Xerîb Huso, Newroz ateşinin Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle Rojava’ya taşındığını, 2022’de halkların Newroz alanlarında Önder Apo’nun 50 yıllık emeği ve yaktığı mücadele ateşine cevap verdiğini söyledi.

- Güney Kürdistan'a yönelik tehlikeye dikkat çeken Yazar ve siyasi gözlemci Mesûd Ebdulxaliq, "Irak, Türkiye ve İran'ı işgalci güç olarak tanımlıyoruz, ancak asıl tehdit, işgalcileri Güney'in statüsüne saldırmaya yönlendiren KDP hükümetidir" dedi.