GÜNDEM 26 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star gerillası şehit Zîlan Roboskî’nin güncesinden: Roboskî'de biz Kürtler için yaşamın olmadığını, gerilla olmasak yaşamın bizlere haram olduğunu 28 Aralık gecesi 2011 tarihinde köyümüz bombalanınca anladım.

- KDP’nin Sêmalka kapısını Rojava halkına karşı her zaman bir şantaj olarak kullandığını belirten Hesen Koçer, "Kuzey ve Doğu  Suriye halkının iradesini bu şekilde kıramazsınız. Biz her şekilde ihtiyaçlarımızı karşılarız. Halkımız onların yaptığı propagandalara inanmasın” dedi.

- Hasta tutsak Cengiz Sinan Halis Çelik’in kardeşi Nesrin Çelik, cezaevindeki hasta tutsakların hiçbir zaman gündemden düşmemesi gerektiğini söylerken, dışarıdaki herkes gibi sivil ve demokratik toplum kuruluşlarına da bu anlamda görev düştüğünün altını çiziyor.

- Amed Barosu’nda 38 gündür Adalet Nöbeti’nde olan Hasine Güler, "Eşim 26, oğlum ise 18 yıldır hapishanede. Diğer oğlumun ise cenazesi 7 ay yerde kaldı” diye konuştu.

-2021 yılı, Türkiye halkları için ekonomik olarak kayıp bir yıl olarak tarihte yerini almıştır. Halkına karşı pervasızca tuzak kuran bir hükümet Türkiye'yi yönetmektedir. 2022 yılı da benzer operasyonların olduğu bir yıl olacaktır.

-Kanarya Adası’ndaki yetkililer, La Palma adasında Eylül ayında başlayan volkanik patlamanın resmen sona erdiğini açıkladı.