GÜNDEM 26 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- ARGK gerillası Bêrîtan’ın (Gülnaz Karataş)’ın kadının ordulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirten YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Gulistan Gulhat, “Kadın ordulaşması birçok enternasyonalist kadınlar için de bir ışık oldu” dedi.

– CPT’nin İmralı ziyaretini değerlendiren Av. Cengiz Yürekli, “CPT’nin 24 yıllık İmralı rejiminin süreklileşmesinde izlediği yol, umut pompalayarak tepkileri dizginlemek ama bunu yaparken zamana yayarak hükümet politikalarını zımni desteklemek oldu” dedi.

- Bartın’da yaşayan emekli mühendis Ayşe Uzun, Amasra’da 41 madencinin göz göre göre ölüme gönderildiği TTK maden ocağındaki katliamın, ihmallerin yanı sıra uzun yıllardır süren özelleştirme politikalarına da dayalı olduğuna dikkat çekti.

- Adları Sara ve Rûken’di ancak eylemleri Zîlan’dı. Önder Apo’nun ve Kürt halkının fedaileri olarak düşmüşlerdi yola. Yol, onları yüreklerindeki menzile ulaştırmıştı.

- Dünya, uzun bir dönem daha enerji kaynaklarına hâkim olma ve gerilimlere sahne olacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla hem savunma hem de tüketim anlayışımızı hep birlikte yeniden tanımlamamız gereken bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz.

-“Canción sin miedo” (Cesaret) şarkısının sözlerinden esinlenen Andrea Wolf Grubu, bu şarkıyı Nagihan Akarsel şahsında katledilen kadınlar için yeniden seslendirdi.