GÜNDEM 26 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından her şeyleri talan edilen Efrînli zeytinlik ve zeytinyağı fabrikaları sahipleri, “Kürtlere dönük kırım ve ekonomik talanı yapan Türkiye’dir” dedi.

-Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı son nefesine kadar direnen Avaşin şehidi Devran Ekin, şahadetinden kısa bir süre önce şunları dile getirmişti: "HPG gerillası olarak düşmanın karşısında sonuna kadar mücadele edip, zaferi kazanacağız."

-Rusyalı enternasyonalist Zirek Rus, “DAİŞ ve Türk devletinin saldırıları Rojava’da zor bir durum oluşturuyor. DAİŞ’i ve faşist Türk devletini yenmek ve gerçek demokratik özgür toplumlar inşa etmek için Rusya kamuoyu Rojava’yı desteklemelidir” dedi. 

-Çukurca'nın Jiyanîş köyünden olan eski peşmergeler Lezgin Yundan ve Bedel Yundan: "Kürdistan'a bir saldırı olduğunda, her yurtsever Kürt bu saldırılara karşı topraklarını savunmalı. Kürtlerler arasında savaşın değil, birlik olmanın zamanıdır."

-Medya Doz’un kaleme aldığı Meyman Yayınevi’nin basımıyla okuyucuyla buluşturduğu “Ülkemin Haritasıdır Yüzünüzün Çizgileri” adlı kitap çıktı. Kitap, 2011 yılında Geliyê Tiyarê’de kimyasal silahla katledilen 36 gerillanın yaşamını konu alıyor.

-Yazılı bir açıklama yapan İsviçre’nin Lozan kenti seçilmişleri “barış ve diyalog” çağrısında bulundu.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınları için eylem yapacak.

-Brezilya’da yapılan bir ankete göre eski devlet başkanı Luiz Inacio (Lula)  da Silva, yeniden devlet başkanı olarak seçilebilecek.