GÜNDEM 27 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Roboskî Katliamı’nda kardeşini ve akrabalarını kaybeden HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, 10 yıl geçmesine rağmen acının hiç dinmediğini vurgulayarak, “Cezasızlık politikası yönetim şekli haline gelmiş. Bu çürümüş zihniyeti bu topraklardan defetmek gerekiyor” dedi.

- HPG gerillası şehit Erdal Nûda'nın güncesinden Roboskî Katliamı: Zîlan'da, Dersim'de, Ağrı'da katliam yapan devlet, Roboskî'de de aynı yöntemi kullandı. Ama Roboskî’nin intikamını alacak olan özgürlük gerillalarını hesaba katmadı.

- Türk devletinin bölgelerin birbirleriyle iletişimini koparmayı, bölgeleri insansızlaştırmayı ve işgal alanlarını genişletmeyi hedef alan 2021’deki Kuzey ve Doğu Suriye alanlarına yönelik saldırıları sırasında 5’i çocuk, toplamda 13 sivil katledildi, 27 sivil ise yaralandı.

- Ömür boyu hapse mahkum edilenler dahi bütün mahkumlara koşullu salıverilme imkanının tanınması gerektiğini belirten Avukat Cihat Durmaz, Türkiye’nin AİHS’nin 3. maddesinde düzenlenen “insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele veya ceza yasağı”nı ihlal ettiğini vurguladı. 

-Çalışma Ekonomisi Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu ne yapılan asgari ücret zammının ne de kur korumalı TL mevduat açıklamasının yüksek enflasyonu durduramayacağını ifade etti. Yükselen enflasyonla birlikte işsizliğin de artacağını kaydetti.