GÜNDEM 27 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-YJA Star’da somutlaşan kadın ordulaşmasının, egemen erkek ordulara karşı öz savunmaya dayalı ideolojik, siyasi ve askeri bir örgütlülük olduğunu belirten KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan, “21. yüzyıl, kadın ordulaşmasının daha da gelişip büyüyeceği bir yüzyıl olacaktır” dedi.

- İran’da demokratik bir değişimin gerekli olduğunu belirten PJAK Eşbaşkanı Zîlan Vejîn, “Çözümü üçüncü yol ve çizgide görüyoruz” dedi. Vejîn, Kürt halkının özgür geleceği için bütün Kürt güçleriyle ittifaka hazır olduklarını duyurdu.

-AKP’liler tarafından katledilen ailesi için başlattığı “Adalet Nöbeti”nin 600’üncü gününe yaklaşan Emine Şenyaşar adaletsizliğe isyan ederek, “Zulme boyun eğmeyeceğim, mücadelem ölünceye dek” dedi.

-Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Nuri Yekta'yı anan HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc, "Heval Nuri tüm mücadele alanlarında Rêber Apo ve parti çizgisini esas alıyordu" dedi. 

-Kendisi de OdaTV tarafından hedef gösterilen Avukat Sezin Uçar, kimyasal silah kullanımının bağımsız kurullarca araştırılması gerektiğini, çünkü bunun insanlığa karşı işlenmiş bir suç kategorisinde olduğunu vurguladı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 11 yıldır Strasbourg'da devam eden Özgürlük Nöbeti'ni bu hafta Strasburg grubu devraldı.

-Efrîn’siz bir Rojava olmaz. Efrîn’i faşist işgalcilerin ve ipini koparmış piyonlarının daha fazla tahrip etmelerine yol vermemek gerek. Bu suçlara ortak olan bütün güçlerin de maskesi düşürülmeli. 

-Esir tutulan Êzidî bir kadının DAİŞ vahşetinden kaçışını ve özgürlük arayışını konu alan “Rev” filmi, Hamburg Film Festivali’nde gösterime girecek.