GÜNDEM 27 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KDP’nin işbirliğiyle Türk ordusunun 15 Nisan’da HPG gerillalarına yönelik saldırı başlatacağı iddia edildi. ANF’ye bilgi veren yerel bir kaynak, KDP’nin provokasyonları ardından Türk ordusunun Kanîmasî bölgesinde işgal saldırısında bulunacağını bildirdi.

- Hayatının 22 yılını hapishanelerde geçiren Nevin Berktaş, Aysel Tuğluk’a yaşatılan zulmün devrimci hafızaya da bir saldırı olduğunu vurgulayarak, “Aysel’i oradan çekip almak boynumuzun borcu” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, DAİŞ’in tüm kaynaklarını ve desteğini Türk devletinden aldığını belirterek, “Türk devleti, işgali altındaki bölgelerde onları eğitip örgütleyerek gönderiyor” dedi.

- Yaşanan işçi eylemlerini değerlendiren HDP’li Musa Piroğlu, var olan sürecin işçilere sınıf bilinci ve öfkesi kattığını söylüyor.

-27 farklı dilden konuşan enternasyonallerin bir araya geldiği Rojava Enternasyonal Konferansı’nın kendisi için bir ilk olduğunu belirten Zeryan Berxwedan, “Bu konferans sadece Rojava için değil ülkem için de ilham kaynağı olabilir” dedi.

- Yıllardır hakkında asker kaçağı olduğu gerekçesiyle davalar açılan vicdani retçi Şendoğan Yazıcı, AYM’ye yaptığı ‘vicdani ret ihlali’ davalarından ise yıllardır sonuç alamıyor. Sonuç alamadığı için ise sivil bir ölüme mahkum ediliyor.

- Genç rahibe Febronia’nın cesareti, korkunç ve acımasızca işkenceye karşı o kadar saf ve cesur durması, nesilden nesilden anlatılır. Qamişlo’nun Himo köyündeki manastırda onun için dua edilip dilekte bulunuluyor.