GÜNDEM 28 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-15 Ağustos 1984 Atılımı’nın komutanı Mahsum Korkmaz’ın şehadetinin üzerinden 36 yıl geçti. O, Kürt halkının kendisini tanıdığı isim; Egîd (yiğit) gibi yaşadı ve Kürdistan’da direnişin sayfasına adını yazdırdı.

-“İlk taş” ile başlayan 2006 Amed Serhıldanı, başta Amed olmak üzere Kürdistan’ın her karış toprağında AKP faşizminin başvurduğu her türlü hukuksuzluğa ve kullandığı orantısız güce rağmen amacına ulaşmış ve Kürt Özgürlük Hareketi için en önemli dönemeçlerden biri haline gelmiştir.

-Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çeken İletişim Danışmanı Elî Elfacî, "Türk devletinin bombardımanlarına sessiz kalmak Irak hükümeti için büyük bir utanç" diye konuştu. 

-I. Rojava Enternasyonal Konferansı’nın katılımcılarından İspanyol Tekoşer Lewend, Rojava’nın bir rüya değil gerçek olduğunu belirterek, “Devrim mümkün ve yeni bir dünyaya birlikte ulaşabiliriz” dedi. 

-İmralı’dan bir yıldır haber alınamamasına tepki gösteren getiren Rojavalı şehit aileleri, “Haber alana kadar alanlarda olup eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

-TOKİ, Van ve Erciş’te deprem konutlarında kalan ve borçlarını ödeyemeyen depremzede kiracılara, 17 Nisan’a kadar konutlarının boşaltmasını tebliğ etti.