GÜNDEM 29 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Türk devleti ve uluslararası güçlerin, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürütülen kampanyayı engellemek istediğini söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Artık ne yaparlarsa yapsınlar kimse Önder Apo’nun özgürlüğüne engel olamayacak" dedi.

- Metîna, Avaşîn ve Zap savaşının ilk 6 ayında Türk ordusunun 323 kez kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdiği tespit edildi. Türk devleti, sonuç alamadığı her girişimin ardından kimyasalların miktarını ve çeşidini değiştirdi.

-Bütün baskı, tutuklama, kumpas ve kapatma davaları ile ırkçı saldırıların HDP’yi durduramadığını vurgulayan Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, “2022’nin halklarımızın baharı olacağına inanıyorum” dedi.

- Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada 10 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, KCDK-E Dış İlişkiler Komitesi devraldı.

- AKP’nin doğa kamplarında vurgun yaptığı ortaya çıktı. Bal yerine alınanın kahvaltı şurubu, tereyağı yerine margarin olduğu anlaşıldı. Toplamda 358 bin 840 TL'lik yolsuzluk tespit edildi.