GÜNDEM 29 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Vakum bombası olarak da bilinen ve Cenevre Sözleşmesi’ne göre kullanılması yasak termobarik silahlar; Kurdistan’da işgalci Türk ordusunun artık vazgeçilmez silahı.

- Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı Avrupa ve Kürdistan’ın birçok kentinde eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

-Heyet Tehrir El Şam çetelerinin işgal altındaki bölgelere taşınarak QSD’ye karşı savaştırılmak istendiğini belirten Bedran Çiya Kurd, bu senaryonun Ankara ve Şam’ın yaptığı anlaşmanın bir parçası olduğunu söyledi.

-Kürdistan'ın her alanında işgal saldırılarına karşı Bêrîtan çizgisinde direndiklerini söyleyen YJA Star Komutanı Batûfa Çekdar, "YJA Star olduğu sürece Kürt düşmanları amaçlarına ulaşamayacaktır" dedi. 

-Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun ile polis görevlisi arasındaki konuşma kayıtları mahkeme dosyasına girdi. Kayıtlarda polisin zanlıyı yüreklendirdiği, isteklerini sorduğu ve “yiğidim” dediği görülüyor.

-Kimyasal silah kullanımının araştırılmasında görevini yerine getirmeyen OPCW’ye karşı güvenin sarsıldığını belirten Dr. Osman Şêx Îsa, doktorların da sert tavır sergilemesini, araştırma yapıp sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi.  

- Hakkari’de askeri kışlanın kanalizasyon suları ve çöpleri hem doğa kirletiyor hem de içme sularının kirletilmesi nedeniyle bulaşıcı hastalıkların artmasına yol açıyor.