GÜNDEM 29 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Zeynep Kınacı’nın (Zilan) eyleminin birinci yıldönümünde, 30 Haziran 1997 günü Med TV’ye konuşmuş ve Zilan’ın mektubunu ve onda yarattığı etkileri anlatmıştı. Zilan’ın eyleminin üzerinden 25 sene geçmesine rağmen bugün bu konuşmada bahsedilen şeyler güncelliğini koruyor.

-AKP-MHP yönetimindeki devletin hiçbir meşru değeri, kaygısı olmayan, devlet karakteri taşımayan hukuksuz bir çeteye dönüştüğünü belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, yıkılmasının kolaylaştığını söyledi.

-PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Türk devleti ve Şam rejimi arasındaki tek uzlaşma noktasının Rojava karşıtlığı olduğunu belirterek, MİT ve Muhaberat’ın fitne çabalarına işaret etti.

-15 Haziran 2021’de Metîna’da şehit düşen HPG gerillası Demhat Kobanê, şehadetinden kısa bir süre önce Güney Kürdistanlı gençlere çağrıda bulundu. Güney halkının saldırıların sadece PKK’ye yönelik olmadığını anlamasını isteyen Kobanê, gençlere “Bu direnişin destek verin” diye seslendi.

-Kanada'da yerli çocuklar için kullanılan bir pansiyon yakınlarında yüzlerce çocuğa ait kalıntıların bulunması ardından anmalar sürerken, bir kesim ise vicdana sahip çıkarak, kıtadaki ilk ulusların görünmezliğinin tersine dönmesi gerektiğini belirtiliyor.

-Etiyopya’nın Tigre bölgesinde TPLF kontrolü yeniden ele geçirdiğini açıkladı. Halk sokaklara çıkarak, durumu kutladı.