GÜNDEM 3 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Belçika’da KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar’a yönelik suikast girişimine ilişkin dava devam ederken, gözler bir kez daha Türk devletinin Avrupa’daki “operasyon ağı”na çevrildi.

- Özgürlük gerillalarının düşmanın tüm saldırılarını bertaraf edecek güce sahip olduğunu belirten YJA Star Komuta Konseyi üyesi Batufa Çekdar, "Direnişimizi daha da güçlendireceğiz ve zafere ulaşacağız" dedi.

- Yeni bir 8 Mart’a hazırlanan Kuzey-Doğu Suriyeli kadınların temel örgütlerinden Kongra Star’dan Rîhan Loqo, kadını bakış açısıyla yaşamın yeniden kurgulandığını ve tarihin de kadının dahiliyle yazıldığını söyledi.

- Erkek devleti tarafından şiddetin her türlüsünün uygulandığı Dersim’de, kadınlar cevabı 8 Mart’ta direniş geleneği ile verecek. “Yaratılan korku, baskı, şiddet ve ölüm duvarlarını yıkıp birleşme zamanıdır” diyen Nurşat Yeşil, alanlara çağırdı.

- Kürt Özgürlük Hareketi’nin ilk kadın gerilla şehitlerinden olan Besê Anuş’un yaşam öyküsünü anlatan biyografik roman kitabı çıktı.

- Serxwebûn gazetesi Şubat sayısı, "Komploya karşı direniş özgür yaşamın yolunu açacaktır" manşetiyle çıktı.

--Rusya’nın gizli ajandasında hep Ukrayna’ya saldırı olduğunu belirten Dr. İsmet Konak, şu an yürüyen savaşın Rus ve Ukraynalı oligarklar, NATO ve Rusya arasındaki hegemonya savaşı olduğunu ifade etti.