GÜNDEM 30 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, zorlu bir yıl olan 2021’i direnişle lehlerine çevirdiklerini belirterek, “2022, büyük bir mücadele yılı olacaktır. Kesinlikle kazanan ve başaran biz olacağız” dedi.

- Türk ordusunun 2021 yılında Garê, Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük işgal saldırılarında toplam 40 HPG ve YJA Star gerillası kimyasal silahlarla katledildi. O gerillalar günlerce süren direnişte insanlığın yasakladığı gazlarla şehadete ulaştı.

- Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Emine Osê, yeni yılda hem tehlikeleri bertaraf etmek hem de sistemin kurumlaşmasını tamamlamak için ciddi hazırlıkları olduğunu söyledi.

- Büyük bir cesaretle Heftanîn savaşında yer alan ve korkusuz bir şekilde düşmana karşı mücadele eden gerilla Armanc Welat ve Zinarîn Zinar, 19 Ekim 2020 yılında ölümsüzler kervanına katıldı.

- Ortadoğu barışının en önemli ön koşullarından birinin PKK'nin "terör listesi"nden çıkarılması olduğunu belirten Kopenhag eski Belediye Başkanı Villo Sigurdsson, "PKK bir özgürlük hareketidir" dedi.