GÜNDEM 30 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-4 Nisan’ın, Kürt halkının yitirmekle yüz yüze kaldığı varlığına yeniden kavuşma müjdesi olduğunu belirten KCK Genel Başkanlık Konseyi, herkesi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

-Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında devralan Halkların Birleşik Devrim Hareketi üyeleri, tecridin İmralı’da başlayarak tüm Türkiye ve Kürdistan halklarına uygulandığını belirterek mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

-Kuzey-Doğu Suriye Jineoloji Sözcüsü Hena Davud, siyaset, ekonomi, diplomasi, eğitim gibi birçok konuda Jineoloji’nin kendisini örgütlediğini belirterek, “Komün, meclis, üniversite ve medya aracılığıyla kadına ulaşmayı başardık” dedi.

-Hîlala Zêrîn Kültür Hareketi Koordinasyon Üyesi Fewaze Mihemed, kültürel soykırım kıskacına ve erkek egemen zihniyete karşı kültür-sanat çalışması ve kadınları öncelleyen örgütlenmelerinin önemini vurguladı.

-Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için önemli bir mücadele verilmesine rağmen çok yetersiz kaldığını belirten Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Ferzende Munzur, “Mücadelemiz geniş kapsamlı ve çok boyutlu olmalı. Onlarca kişi alanlarda ise yüz binlere, yüz binler ise milyonlara ulaşmalıyız” dedi.

-Yerine kayyum atanan Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Diken, “Tutuklandık, ev hapsi aldık, devam eden mahkemelerimiz var ama her zaman halkımızlayız. Binalara kayyum atayabilirler ama halkın iradesine atayamazlar” dedi.