GÜNDEM 30 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCDK-E, “İnsanlık dışı yöntemlerle Kürdistan’da soykırım yapmak isteyen diktatör Erdoğan, Ukrayna’yı cehenneme çeviren Putin ve savaşı kışkırtan kapitalist moderniteye karşı 1 Mayıs’ı halkların birleşik mücadele alanına çevirelim” dedi.

- Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da emekçiler, 1 Mayıs’ı savaş, ekonomik kriz ve yoksulluğun gölgesinde kutlamaya hazırlanıyor.

- Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu, emeklerinin görünür olmasını istediklerini belirterek, tüm işçiler gibi geri dönüşüm işçileri de 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya, emeklerine sahip çıkmaya çağırdı.

- Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarına tepki gösteren Kerküklü Arap eylemciler, tüm Irak halkını işgale karşı birlik olmaya çağırıyor.

- Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarının Süryani-Asuri- Keldani-Arami halklarını ağır zararlara uğrattığına dikkat çeken Bethnahrin Ulusal Konseyi, Bethnahrin halkını ve dünya kamuoyunu bu imha savaşını durdurmak için demokratik eylemlerle tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

-- Amed Adalet Nöbeti’nden İnci Güler Altındağ, aylardır sürdürdükleri eylemin ana amacının yakınlarının cenazesini almamak olduğunu söylüyor.

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine göre 2021 yılında 3 bini aşkın göçmen Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken denizde boğularak can verdi.

- Hindistan ve Pakistan, rekor sıcak hava dalgası ile karşı karşıya kaldı. Elektrik kesintileri durumu daha da ağırlaştırdı. Uzmanlar bu sıcakların küresel ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyor.

- Kanadalı milletvekilleri, Ay'da veya yörüngede işlenen suçların yargılanmasının önünü açmak için ceza kanununda değişiklikler içeren bir önergeyi onayladı.