GÜNDEM 31 ARALIK 2022

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Paris’te üç Kürt’ün katledilmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa’nın birçok merkezinde, Kurdistan ve Türkiye’de Paris katliamına karşı eylemler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 2023’ün daha keskin, daha derin ve çok yönlü bir mücadele yılı olacağını belirterek, “Hem mücadele gelişecek hem de birikimden zafere, direnişten devrime doğru geçişler olacak” dedi.

- KCK Yürütme Konseyi yayınladığı yeni yıl mesajında 2023’ün halklar, ezilenler, kadınlar ve insanlık için özgürlüğün sağlandığı bir yıl olması temennisinde bulunuldu.

- KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Paris'teki katliamı Türk devletinin yaptığının kesin olduğunu belirterek, Kürt halkına eylemleri büyüterek sürdürme çağrısı yaptı.

- 9 Ocak Paris katliamı aydınlatılmadığı için ikinci Paris katliamı gerçekleşti. Her iki katliam da şunu göstermiştir; Almanya ve Fransa’nın derin güçleri ile Türk gladyosu birlikte çalışıyor, birlikte hareket ediyor, birlikte cinayet işliyorlar.

- Edremit Belediye Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, iktidarların en büyük korkusunun kadın örgütlülüğü olduğunu, Wan’da yaşayan kadınlar olarak, örgütlü gücün en geniş kesimlere yayılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.