GÜNDEM 31 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HPG Mardin Eyalet Komutanı Hewram Awyer'i anan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan,"Heval Hewram’ın hareketimizde 16 yıl boyunca temsil ettiği yaşam, herkes için bir çağrıdır. Anılarını Kürdistan’ın, Önderliğin fiziki özgürlüğünde yükseltmeliyiz. Ancak bu şekilde onları ölümsüz kılabiliriz" dedi. 

-Kürdistan’da askeri ve siyasi kırıma paralel olarak sosyal kırım politikalarından biri olan Kürt kadınları üzerindeki üniformalı şiddeti ve cinsel saldırı da sürüyor.

-Rojava Film Komünü, saldırılara rağmen 2015’ten itibaren birçok filme imza attı. Komün, Rojava Devrimi’nin dili olmak için aralıksız çalışıyor.

-2021’in sonu ve 2022 başlarında “Latin Amerika kıtası sola kayıyor” tespitleri yapıldı ama görünen o ki, bu tespit Ukrayna savaşıyla değişmeye başlayacak. 

- PKK’nin özgürlük isteyen halkların partisi olduğunu söyleyen Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Mihemed Bekir, "PKK'nin terör listesinden çıkarılması Kürt sorununun çözümü, özgür ve demokratik bir sistemin inşası demektir" dedi.