GÜNDEM 4 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Bugün Kürt kadın devrimci Nagihan Akarsel’in Güney Kurdistan’ın Süleymaniye şehrinde katledilmesinin yıldönümü. Nagihan Akarsel için gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri takip edilecek.

- YJA Star Komutanları’ndan Eylem Ronî, geçtiğimiz yıl Silêmanî'de katledilen Kürt Kadın Hareketi Aktivisti, Akademisyen Nagihan Akarsel için Jineoloji'nin bir çıkış noktası ve kendini tanımlama zemini olduğunu belirtti.

- Jineoloji Akademi Üyesi Şervîn Nûdem, “kadınların acısını, gücünü ve umutlarını yüreğinde hisseden” Nagihan Akarsel ile Jineoloji’nin ayrılmaz bir bütünlüğü ifade ettiğini söyledi.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, özgür basın şehitleri konusunda verdiği röportajda geçtiğimiz günlerde şehit düşen Seyit Evran’ın son mektubuna atıfta bulundu. Kalkan, “sen rahat uyu. Kalemin, kameran, silahın yoldaşlarının elinde” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ'in Kobanê’ye yönelik saldırısına karşı Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanlarının da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- KCDK-E, TJK-E tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilecek 7-8 Ekim eylemlerine katılım çağrısında bulundu.