GÜNDEM 5 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Batılı güçlerin karada DAIŞ’e karşı savaşmayı göze almadığını belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve HPG Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Bizim DAIŞ’e karşı herkesten önce bayrağı yükseltmemiz emek ve kanla yürütülen bir direnişle mümkün oldu” dedi; Kürt-Arap gençlerin bu kadar fedaice savaşmasının ilham kaynağının ise Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

- HDP Milletvekili Katırcıoğlu, iktidarın verdiği hasarın çok ciddi ve derin olduğunu belirterek, “Türkiye’nin yeniden kurulmaya ihtiyacı var, reformlarla, parlamenter sisteme yeniden dönmek gibi şeyler yeterli değil” dedi.

-Türk devletinin canice saldırılarının uluslararası kamuoyunun suç ortaklığından kaynaklandığını belirten Honduras’ta yerli halkların hakları için mücadele eden COPINH, “soykırıma rağmen özgürlüklerini inşa eden bu cesur insanların direnişlerini sahiplendiğini” vurguladı.

- Şengal'de “Birlik ve mücadele kadının savunma garantisidir” sloganıyla TAJÊ tarafından düzenlenen çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı; kadınların bir daha soykırıma maruz kalmaması için daha güçlü mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

-Savaşın en keskin yaşandığı bir zamanın imbiğinden geçerken kendimi buluyorum. Dağın yaşam diyalektiğinde kuruyorum bu bağı. Bu bağda görüyorum devrimde ısrarı. Zafer dönemine doğru yol alıyorum.

- AKP iktidarının savaş politikalarından dolayı yaşanan ekonomik kriz giderek derinleşiyor. Yapılan yüksek zamlar nedeniyle birçok sektör durma noktasına geldi.