GÜNDEM 5 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ'in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası devam edecek.

- KCK Yürütme Konseyi üyesi Xebat Andok, 9 Ekim komplosunun yıl dönümü vesilesiyle verdiği röportajda Kürt halkına karşı yürütülen soykırım politikalarına karşı en büyük sorumluluğun kadınlar ve gençlere düştüğünü söyledi.

- Siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren DAD Eşbaşkanı Musa Kulu, AKP-MHP iktidarının Sünni ve Türk olmayan herkese düşmanlık uyguladığını belirtti.

- KONGRA-GEL, Kürt Halkı Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde herkese 9 Ekim’de eylemlere katılım çağrısında bulundu.

- Otuz yıllık bir mücadele yaşamı, bu mücadele yaşamında tanıştığı etkilendiği etkilediği binlerce yoldaş, gezdiği dört parça Kurdistan ve nicelerinin izleriyle dolu bir yaşam ve kişiliği anlatmak kolay mı? Serhat Masis, Seyit Evran için yazdı

Avrupa’da faaliyet yürüten Devrimci Gençlik Hareketi’nin (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) açtığı web sitesi yayına başladı.