GÜNDEM 5 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Brüksel’de suikast timine açılan dava, dikkatleri özellikle Fransa ve Almanya’daki MİT’in faaliyetlerine çevirdi. Suikast timinin merkezi Fransa olsa da Almanya tarihsel olarak Türk milliyetçiliği ve paramiliter yapılarını besliyor.

- Abdullah Öcalan’ın vasisi Mazlum Dinç, uluslararası hukuka ve Türkiye’nin yasalarına aykırı olarak devam eden tecrit politikasının, komplocu güçlerin de himayesinde olduğunu söyledi.

-Kürt gençlerine gerillaya katılım çağrısında bulunan HPG savaşçıları, "İşgalci düşmandan birlikte hesap soralım ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayalım" mesajını verdi.

– DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı, Kürt kadınların, sisteme karşı yeniden yeşermenin, değişmenin ve gelişmenin öncülüğünü üstlendiğini söyledi.

- Rea Haq inancındaki kadınların her gününü 8 Mart ruhuyla yaşayıp örgütlenmesi gerektiğini belirten Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, “Ta ki dans edebilene, semaha durabilene, halaylarda buluşabilene dek her günü 8 Martlaştıralım, direnişi kuşanalım” mesajı verdi.

- TÜİK’in 2021 kadın raporunda nüfusun yarısını oluşturan kadınların istihdamı, erkeklerin oranının yarısı bile değil. Ayrıca yöneticiden vekile kadın temsili hala çok düşük.

- Yoksulluğun ve işsizliğin çok yüksek olduğu Van’da, inşaat sektörüne mahkum edilen Kürt gençleri yaşamını yitirmeye devam ediyor. Son bir ay içinde Vanlı dört genç, iş cinayetlerinin kurbanı oldu.