GÜNDEM 6 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ve buna karşı protestolar takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi’nin Başûrê Kurdistan’da ulusal birliğin sağlanmasına yönelik çabalarını hatırlatan PKK Merkez Komite Üyesi Nedim Seven, “Başûr halkımız nasıl ki komplo sürecinde Rêber Apo’ya sahip çıktıysa şimdi de aynı duruşu sergilemeli, işgalcilere karşı ulusal birlik ruhuyla Kurdistan’ı savunmalıdır” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunun yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayınlayan KJK Koordinasyonu, her alanda hamle ruhuyla mücadeleyi geliştirmeye çağırdı.

- PKK Yürütme Komitesi, 9 Ekim komplosunun 26’ncı yıldönümünde yayınladığı açıklamada “26’ncı yıl mücadelesi, her alanda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü hedefiyle yürütülecek ve mutlaka kazanılacaktır” denildi.

- YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hezil Özgür, örgütlü mücadele her alanda geliştirilirse komplocu yaklaşımların sonunu getirebileceğini söyledi.

- Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, halkı 9 Ekim’de Amed’de yapılacak olan tecridi protesto yürüyüşüne davet etti.

- Van Gölü, kayyumlar tarafından ‘Sahil yolu’ projesi adı altında betonlaştırılıyor. Proje ise AKP İl Yöneticisi Kazım Can’ın sahibi olduğu şirkete verildi.

- DAİŞ'in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Oğlu Agit İpek’in kemikleri kutu içerisinde verilmesiyle gündeme gelen ve açık tanık beyanlarıyla tutuklanan Halise Aksoy’un ilk duruşması Amed’de görülecek.