GÜNDEM 6 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Feminizmi de kapsayan kadın bilimine dayalı kadının demokratik özgürlük ve eşitlik hareketi, açık ki toplumsal sorunların çözümünde başat rol oynayacaktır. Yakın geçmişteki kadın hareketlerinin eleştirisiyle yetinmeden, daha çok kadını yitik bir kimliğe dönüştüren uygarlık ve modernite tarihine yüklenmek gerekir.-Abdullah Öcalan-

-“Erkek aklının yarattığı yıkımları aşmanın tek yolu, kadının eşitlikçi, demokrat ve özgürlükçü aklıdır” diyen YJA STAR Komuta Konseyi üyesi Hêzil Özgür, direnen tüm kadınları 8 Mart vesilesiyle selamladı.

-“2022 yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı olacak, kadın özgürlük yılı olacak” mesajını veren YJA Star gerillaları, sadece 8 Mart’ın değil tüm günlerin Kürdistan dağlarında direniş ve mücadele günü olduğuna dikkat çekti.

- Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ne sadece bir yılda, bine yakın kadın hem ekonomik hem de erkek şiddeti sebebiyle başvurdu. Derneğin başkanı Adile Doğan, sayının arttığını ifade ederken kadınların dayanışma derneğine gelmesini ise görünür kılınan kadın mücadelesine bağlıyor.

- Hakkari’de “erkek sporu” olarak bilinen futbolda hakemlik yapan Heybet Tekçe, “Bu mesleği başka kadınlara da öneriyorum. Çünkü futbol ve hakemlik erkeklere has değil. Kendinden emin olan her kadın, bu sporu muhakkak düşünmeli” dedi.

- Van’ın Tuşba ile Saray ilçelerinde AKP’li belediye, çöpleri toplamadı. Yakın zamanda bulaşıcı hastalıklar baş gösterebileceğini belirten halk ve esnaf, tepki gösterdi.