GÜNDEM 6 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Paris’te üç Kürt’ün katledilmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Fransa hükümetinin, Paris’te 10 yıl arayla yaşanan iki katliamın gerçek faillerini açığa çıkarmakla yükümlü olduğunu, tüm Kurdistan halkının bunu beklediğini söyledi.

- Dört ay boyunca her gün, her saat kimyasal gazlara maruz kalan ve fiziki olarak bu saldırılardan etkilenen gerillalar bir an bile her gün cihazdan konuştukları yoldaşlarına ‘zorlanıyoruz’ ya da ‘mevzimizi bırakalım’ demedi.

- Rusya’nın baskılarından kaynaklı Suriye’nin Türkiye ile görüştüğüne dikkat çeken Riyad Derar, “Şam hükümeti, halkıyla birlikte yeni bir ülke kurmak için politikasını değiştirmesi gerektiğini bilmeli” dedi.

- Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Ferzende Munzur, imha ve soykırım politikasının sonlanmasının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünden geçtiğini belirterek, mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

- Afyon 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde Kürt tutsaklar üzerinde, cezaevi yönetimi ve gardiyanların baskıları giderek artıyor. Tutsaklar buna karşı 3 Ocak’tan bu yana açlık grevinde.