GÜNDEM 7 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kadın gazeteciler, Gurbetelli Ersöz ve Nagihan Akarsel’in yolunda düşmana inat yürüyecek. Militan kadınlar olarak Nagihan’ın bilincini taşıyarak, taşıracağız, kavgamızın bilinç sıçraması yapıp mücadelemizde yaşatacağız.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için küresel çabalar devam ediyor.

- Abdullah Öcalan’ın söz söyleme hakkının gasp edildiğini belirten HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Devleti ciddiyete davet ediyoruz. Düşmanlığını da ölçüsü vardır. Düşman hukuku bile uygulanmıyor” dedi.

- Jîna Emînî ve Nagihan Akarsel’in katledilmesinin isyan gerekçeleri olduğunu söyleyen TJA aktivisti Halime Bayram, "İsyanı alanlarda büyüteceğiz" dedi.

- Jînda, ele avuca sığmayan yüreğinde topladığı sevgiyi büyüterek böldü, bölüştü. Yaşamın önünde saygı ile eğilene par eyledi. Kendisini, yoldaşını, yolunu, yaşamını bu emekle yarattı. Adı gibi oldu; yaşam oldu, yaşam verdi.

- Nagihan, gittiği, dokunduğu her yere duygularını, bilincini döktü. Bu bilgelik, erkek egemenliğini reddeden, kadının ve toplumun özünü savunan, ekolojik bilincini yücelten bir bilgeliktir. Yaşam enerjisi hepimize yol göstermeye devam edecek.

- Sesimizi yükseltirsek işgalciler ve işbirlikçileri değil, vicdan sahibi insanlar kazanacaktır. Gerillalar da bu vicdan ve sorumluluk duygusuyla mücadele etmektedir. Vicdanımızı gerillaların vicdanıyla birleştirirsek zafer yurtsever halkın olacaktır.