GÜNDEM 7 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ve buna karşı protestolar takip edilecek.

- TJK-E öncülüğünde bugün Avrupa’nın birçok merkezinde 9 Ekim komplosunu protesto eylemleri gerçekleştirilecek.

- Türkiye ve Kurdistan’da kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Uluslararası Komplo’nun 26’ncı yılında onu var eden İmralı tecrit ve soykırım sistemine karşı Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü temelinde mücadeleyi elbirliğiyle yükseltelim” dedi.

- İmralı’daki hukuksuzluğun demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanların da uçurumun eşiğine geldiğinin göstergesi olduğunu belirten HDP Milletvekili Cengiz Çiçek, “Ya kanatlanacağız ya da hep birlikte aşağı düşeceğiz” dedi.

- AKP-MHP iktidarının savaşta ısrar eden ve toplumu tecrit altına alan politikalarının İmralı’da atılmış bir temelinin olduğunu kaydeden Amed Milletvekili Serhat Eren, bunun bir yönetme biçimine dönüştüğünü söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo sonucu esir alınmasının ardından Kürt halkını ve gerillayı bitireceğini zanneden düşmanın yanıldığını belirten HPG gerillaları, “Ne olursa olsun Rêber Apo’nun ideolojisini yaşatacağız" dedi.

- Wan Gölü’ne dökülen en büyük su kaynağı olan Bendimahi Çayı, üzerinde yapılan HES ve barajlar nedeniyle tamamen kurudu. Çay’da bulunan milyonlarca balık ve canlı yok oldu.