GÜNDEM 8 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun başlangıç tarihi olan 9 Ekim vesilesiyle Avrupa ve Kürdistan’ın onlarca kentinde protesto gösterileri düzenlenecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 9 Ekim’de başlatılan komployla Kürt Halk Önderi’nin imhasının hedeflendiğini ama başarılamadığını söyledi.

-“Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesinin faşist iktidarı çöküş aşamasına getirdiğine işaret eden PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, faşizme ve işgale karşı özgürlük ve demokrasiden yana olan herkesi, zaferi hedefleyen özgürlük hamlesine daha güçlü katılmaya çağırdı.

- Dün Kürt Özgürlük Hareketinin yaktığı özgürlük ateşi, bugün gürleşerek büyümektedir. 9 Ekim komplonun yıl dönümünde Önder Apo’nun düşünceleri etrafında direnişe geçen halklar, Ortadoğu baharını da getirerek, komplocu güçlerden intikam alacaktır. Gün, intikam ve serhildan günüdür.

- Kod 42 ile işten atılan İBB işçisi Aykut Göktaş, hukuksuz işten çıkarmalara karşı yapılan direnişin kendisini motive ettiğini belirterek, “Mücadele yeni başlıyor” dedi.

- Latin kıtasında Hugo Chavez’den sonra o kadar etkili olabilecek lider halihazırda yok. Genelde sistemlerin sol tarafını temsil eden liderler var. Brezilya'da hem askeriyenin hem de sermayenin bir bölümünün desteğini alan Lula da bunlarda biri.

- Dijital olarak yayın hayatına devam eden Yurtsever Gençlik Dergisi’nin Ekim sayısı, “Komplogeran wê di nav agirê ciwanan de bişewitin” (Komplocular gençlik ateşinde yanacak) manşetiyle okuyucuyla buluşuyor.