GÜNDEM 8 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 8 Mart’ın köleliğe başkaldırı günü olduğunu belirten KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, 2022 yılı itibarıyla Ortadoğu ve dünyadaki kadınların birlikte mücadelesini geliştirme amaçlı çalışmalarını çok daha güçlü ve etkili sürdüreceklerini söyledi. 

- QSD Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, YPJ’nin tüm kadınların savunma gücü olduğunu belirterek, “Hiçbir kadın kendini yalnız hissetmemeli, biz yanlarındayız” dedi. 

-Erkek egemenlikli zihniyetin tüm baskı ve saldırılarına rağmen  21. yüzyılın kadın yüzyılı olacağını vurgulayan KJK Koordinasyonu Üyesi Zêrîn Rûken, "8 Mart'ta doruğa çıkan kadının özgürlük akışı, Newroz'a taşınacaktır" dedi. 

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın verdiği emekler sayesinde kadın mücadelesinin bu aşamaya geldiğini belirtti, genç kadınlara devrim başarıya ulaşana kadar direnişteki yerlerini almaları çağrısı yaptı.

- Rojava Devrimi’nin ilk kurumu 8 Mart 2011’de açılan Mala Jin’dı. Bugün de tüm Özerk Yönetim bölgelerinde kadın ve toplum sorunlarının çözümünde büyük rol oynuyor.

- Mitinge çağrı yapmak için alana indiklerinde polis saldırısına uğrayan kadınlardan Deniz Akbıyık, geçmişten günümüze kadına yönelik saldırıların bir sistem sorunu olduğunu söyledi, 8 Mart’ın içini boşaltmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı. 

- Bir önceki Başkan AKP’li Servet Yenitürk hakkında, Vanspor’u başkanı olduğu şirkete hileli yollarla borçlandırma, sahte senetlerle tanzim suçları işlediği gerekçesiyle Van Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.