GÜNDEM 9 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye’nin bir de tek başına uyguladığı İmralı politikaları vardır. Bunlara Milli İmralı Politikaları (MİP) demek gerekir. AKP hükümetleri döneminde de İmralı süreci çok kötü istismar edildi.  (Abdullah Öcalan)

- HJRK Üyesi Viyan Rojhilat, kapitalist sistem güçlerinin komplo ile Kürt halkını, insanlık değerlerini hedeflediğini; bunun karşısında Kürt Halk Önderliğine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

- PKK'nin 'terör' listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına destek veren siyasi gözlemci Felah Salih, "AB ülkeleri ikiyüzlü politikalardan vazgeçmeli ve PKK'yi listeden çıkarmalı. Çünkü PKK terör örgütü değil teröre karşıdır" dedi.  

-2021 yılına Latin Amerika'da da mücadeleler ve kazanımlar damga vurdu. Baskıcı yönetimlerin halklara, kadınlara zulmü sürerken, yoksulluk da derinleşti.

-Şirket yönetiminin işten atma, haklarında tutanak tutma tehditlerine rağmen Yemeksepeti işçileri, sefalet ücreti dayatması ve sendikasızlaştırma politikasına karşı “Gemileri yaktık geri dönüş yok” diyorlar.

-Cemevlerine gelen yüksek elektrik faturaları, statünün ibadethane değil ‘ticarethane’ olarak ele alınması tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Alevi kurumları ısrarlı: “Cemevleri ibadethanedir.”

- Bursa Su Kolektifi, yapılan yönetmelik değişikliği ile “Az kirlenmiş bir su, iyi ekolojik durumu nitelediğinden dolayı sulama alanlarında kullanımına müsaade edilebilecek” açıklamasını yaptı.