GÜNDEM 9 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun başlangıç tarihi olan 9 Ekim vesilesiyle birçok merkezde protesto gösterileri düzenlenecek.

- Küresel ve gerici güçler, Uluslararası Komplo’nun startını 9 Ekim 1998’de verdi. Kürt Halk Önderi, birçok yerli ve yabancı aktörün içinde yer aldığı oyunu Atina’ya çıkarak bozdu.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 9 Ekim’deki imha hedefi önlenebildiği gibi, süreç daha iyi yöneltilip Önderliğin halktan ve Hareket’ten kopuşuna izin verilmeseydi 15 Şubat’ın da önlenebileceğini söyledi.

- Batılı devletler Türkiye ile işbirliğine devam ettikçe Türkiye’nin de Abdullah Öcalan’ın tutsaklık durumunu sürdüreceğine işaret eden aktivistler, her insan gibi Kürt Halk Önderi’nin de umut hakkından yararlanıp özgürlüğüne kavuşması gerektiğini vurguladı.

- Hewlêr, Zaxo ve Duhok merkezli KDP medya organları, istihbarat yapılarının (MİT, PARASTIN) odağının dışına çıkmıyorlar ve bağlı oldukları yapının dışındakileri ötekileştirmek ve düşmanlaştırmak temelinde bir çizgide ilerliyorlar.