GÜNDEM 9 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de gerçekleştirilen uluslararası komplonun 25’inci yıldönümü. Kurdistan ve Dünyanın birçok merkezinde komplocu güçleri protesto eylemleri gerçekleştirilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıl dönümünde, Kürt halkının mücadelesinin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayacağını ve komployu bitireceğini söyledi.

- Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Türk devletine teslim edilmesini “Kara Gün” olarak değerlendiren Kürt halkı, geliştirdiği eylemlerle 25 yıldır kesintisiz bir direniş geleneği oluşturdu. İshak Dursun’un yazı dizisi

- Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, devletin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı unutturmak istediğini ama Kürt halkının unutmadığı gibi paradigmasını hayata geçirmek için çalıştığını söyledi.

- PAJK Zindan Komitesi Üyesi Nejbir Siirt, Kurdistan’da ve özelde de zindanlardaki saldırıların ancak mücadeleyle durdurulacağını söyledi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ve buna karşı protestolar takip edilecek.

- Demokratik Aydın ve Sanatçılar İnisiyatifi, Türk devletin Rojava ve Başûr’daki işgal saldırıları, KDP’nin bu saldırılara karşı sessizliği ve Türk devleti ile ortaklığına yönelik bir tutum deklarasyonu yayınladı.