GÜNDEM 9 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- AİHM’nin kararına göre müvekkillerinin 2014’ten beridir İmralı’da işkence altında tutulduğunu ifade eden Av. İbrahim Bilmez, BM’de devam eden tecrit dosyalarını da hatırlatarak, Türkiye’nin mahkum edileceğini kaydetti.

- Mültecilere yönelik ırkçı saldırıların başladığı Kayseri’de incelemelerde bulunan İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban, saldırıların organize olduğuna, başka mahallelerden insan taşındığına ve reşit olmayan çocukların kullanıldığına dikkat çekti.

- Emek yoldaşı olmayı başararak PKK’li olmanın özüne kavuşan Memyan’ınki, bir oluşma hikâyesidir. Ardıl olmanın sorumluluğunu üstlenmiş ve buna denk bir yaşamın savaşçısı olmuştur.

- Dêrik Belediyesi Eşbaşkanı Songül Özbahçeci, bölgede arka arkaya çıkan yangınlarda en büyük sorumluluğun DEDAŞ'a ait olduğunu söyledi.

- Kürt ve Süryani siyasi parti ve örgütleri; Arap Birliği, Irak, Suriye, AK, ABD, NATO ve BM üst düzey yetkililerine yazdıkları açık mektupta “Türk devletinin savaş ve işgal stratejisini derhal durdurun” çağrısında bulundu.

- Kürt halkının ve dostlarının Kurdistan'a yönelik topyekun saldırı başlatan işgalci Türk devletine karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirterek, alanlara çağırdı.