Gazeteci Aydın Engin toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede 24 Mart günü hayatını kaybeden gazeteci Aydın Engin, İstanbul’da toprağa verildi.

Gazeteci Aydın Engin, bir süre önce tedavi için gittiği İstanbul’daki bir hastanede 24 Mart günü hayatını kaybetmişti.

Aydın Engin’in naaşı Çengelköy Mezarlığı’na toprağa verildi. Engin’in eşi Oya Baydar ile oğlu Ekim Engin, mezarlıkta taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP milletvekilleri, Hüda Kaya, Saruhan Oluç, Garo Paylan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da katıldı.

Oya Baydar, "Ben de Aydın'ın bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Herhalde birileri de çok kızıyordu ona diye düşünüyordum. Kendisi görseydi ve duysaydı ve hissetseydi dünden beri ne kadar sevgi seli içinde uğurlandığını, herhalde bundan memnun olurdu” dedi.

Baydar,  “Biz hiçbir şey yapmak istememiştik, hatta duyurmak da istememiştik. Bunu böyle isterdi ama sonrasındaki bu sevgi selinden çok hoşlanırdı sanıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, yalnız bırakmadınız” diye ekledi.

Engin’in eski çalışma arkadaşlarından DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, “Benim için Aydın Engin sadece bir gazeteci değil, 1960'lardan bu yana bu ülkede demokrasi mücadelesi veren biri. Unutmayacağız, değerli bir insanı kaybettik” ifadelerini kullandı.