Gençlik örgütleri: Bu düzeni mücadeleyle yıkacağız

Amasra'da 41 maden işçisinin katledilmesini Kadıköy'de protesto ederken işkenceyle gözaltına alınan gençlik örgütleri üyeleri, "Bu düzeni mücadelemiz yıkacak" dedi.

Amasra TTK maden ocağında 41 maden işçisinin göz göre göre katledilmesini Kadıköy'de protesto eden ve işkenceyle gözaltına alınan gençlik örgütleri üyeleri, İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. “Baskılar, gözaltılar, işkenceler mücadelemizi engelleyemez” yazılı pankartının asıldığı toplantı salonunda gençlik örgütleri adına açıklamayı Ayşe Semiz okudu.

Semiz, madencilerin katledilmesini önlemek adına hiçbir çaba harcamayanların, madende çalışma koşullarının elverişli olmamasına karşın yüzlerce işçiyi madende çalışmaya zorlayanların  bu katliamın gerçekleşmesinin bizzat sorumlusu olduğunu vurguladı.

Ülkenin dört bir yanında madenci katliamına karşı tepkiler yükseltildiğini, katliamcı düzenden hesap sorma çağrıları yapıldığını hatırlatan Semiz, "Gençlik Örgütleri olarak bizler de 21 Ekim günü Kadıköy'de katliamı protesto etmek amacıyla yürüyüş  gerçekleştirmek istedik. Ancak yürüyüşe başladığımız anda çevremiz polisler tarafından çevrildi. Darp edilerek, yerlerde sürüklenerek, işkenceyle ve ters kelepçeyle gözaltına alındık. Gözaltı süreci boyunca psikolojik işkenceden fiziksel işkenceye kadar birçok saldırıyla karşılaştık. Keyfi üst aramaları ve ters kelepçe işlemleri dayatıldı. Bizleri işkenceyle gözaltına alanlar, bir arkadaşımızda “polise mukavemet   bahanesiyle keyfi bir şekilde bir gece nezarethanede tuttular” dedi.

'KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ'

Semiz, şunları kaydetti:

“Sermaye düzenini korumakla yükümlü kolluk kuvvetleri, sistematik işkenceleriyle ve baskılarıyla gençliği mücadeleden alıkoymaya çalışmaktadır. Katliamcı düzene karşı yükseltilen mücadeleyi engellemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca son dönemde İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde dahi yayımlanan işkence görüntüleriyle, eylemlere yönelik saldırılarda uygulanan kaba kuvvetle, işkenceci polislerin cezasız bırakılması ile işkence meşrulaştırılmak istenmektedir. Yaşamın her alanında yansıyan ve düzen tarafından cezasız bırakılan bu şiddet durumuyla da toplumda açık bir korku atmosferi yaratılmak istenmektedir. Ancak çabaları nafiledir. İnsanlığı yok oluşa sürükleyen, işçi sınıfının kanını akıtan, gençliğin geleceğini ve özgürlüğünü çalan kapitalist düzen, yükselttiğimiz mücadelemizle elbet yıkılacak! Bugüne kadar baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve işkenceler bizleri yıldırmadı, bundan sonra da  yıldıramaz! Soma'dan Bartın'a kadar gerçekleşen her katliamın her iş cinayetinin hesabını sormaya, mücadelemizi her alanda yükseltmeye devam edeceğiz!”